1. Home /
  2. Church /
  3. Ukrainian Orthodox Cathedral of St. John the Baptist


Category

General Information

Locality: Edmonton, Alberta

Phone: +1 780-425-9692



Address: 10951 - 107 Street T5H 2Z5 Edmonton, AB, Canada

Website: www.uocc-stjohn.ca

Likes: 658

Reviews

Add review



Facebook Blog

Ukrainian Orthodox Cathedral of St. John the Baptist 19.11.2020

У храмах дино помсно Православно Церкви Украни сидти не заборонено. У всх наших церквах, зокрема в сльських, можна побачити спецальн лавки, на яких м...ожуть приссти вс, хто цього потребу або бажа. У храмах великих мст, зазвичай, лавки та стльц стоять лише бля стн, щоб не зменшувати його вмщувансть, бо для мст це довол актуальна проблема, особливо пд час великих святкових богослужнь. Молитва це наше сплкування з Богом, воно насамперед ма бути щирим. Найважливше в молитв не стояння чи сидння, а наше вдкрите серце, сповнене ври любов до свого Творця. Отже, заходьте до храму в будь-який час сплкуйтеся з Богом так, як вам зручно. дине, що варто зауважити: пд час особливо важливих моментв богослужння (читання вангеля або вхаристйного канону як центрально частини Божественно лтург) варто стояти. Стояння ознака велико пошани, адже визначних осб ми завжди втамо стоячи. Ми стомо пд час виконання нацонального гмну, а також, коли спвамо многолття. Тож, пд час особливо урочистих моментв лтург вшановуймо нашого Господа Творця стоячи.

Ukrainian Orthodox Cathedral of St. John the Baptist 16.11.2020

Втання всм менинникам! Долучайтесь до нашо трансляц! Greetings to all celebrating their Name Day! Please join us for Divine Liturgy livestream! Втання всм менинникам!

Ukrainian Orthodox Cathedral of St. John the Baptist 11.11.2020

Долучайтесь до завтрашньо трансляц! (Можна подати мена для поминання пд час лтург в "коментах") *******... Join us for the Divine Liturgy livestream, tomorrow! (Requests for commemoration of names during the liturgy may be made in "comments")

Ukrainian Orthodox Cathedral of St. John the Baptist 03.11.2020

Хлб ма велику цннсть для кожно людини, а особливо для християн, адже вн символом духовно поживи, яко потребу людина. Пд час Танства Святого Причаст...я хлб вино силою та дю Святого Духа стають стинним Тлом й стинною Кров’ю Господа нашого суса Христа. Спаситель Сам встановив це Танство пд час Тайно вечер, роздливши хлб мж Своми учнями: Я хлб живий, який зйшов з небес; хто сть цей хлб, житиме вчно; хлб же, який Я дам, Плоть Моя, яку Я вддам за життя свту (н. 6: 51). Причащаючись Святих Дарв, ми приймамо Жертву Любов, виявлену Господом задля людей, що вдкрила нам шлях до спасння. У православних храмах пд час лтург, у Танств вхарист та для поминання пд час проскомид (першо частини лтург) живих померлих використовуться особливий хлб, що називаться просфорою. Грецьке слово перекладаться як приношення. Адже колись перш християни приносили з собою все, що потрбно для богослужння хлб, вино, лей (оливкову олю) та вск для свчок. Ц пожертви, або приношення, приймали священнослужител, а пд час хнього освячення у молитв виголошували мена присутнх на богослужнн та хнх рдних, як вдйшли у вчнсть. З часом просфорою почали називати лише хлб, який використовуться пд час Божественно лтург. На спомин про одне з найбльших чудес Христа насичення народу п’ятьма хлбами пд час проскомид використовують п’ять просфор: богородичну, дев’ятичинну, за здоров'я, заупокйну та агничну. З останньо вирзають центральну частину, яка псля освячення податься для причастя. також практика, особливо поширена у Церквах грецько традиц, використовувати для проскомид одну просфору, яка роздляться за тим самим посвяченням на п‘ять частин. Просфора фзично складаться з двох частин: нижня частина вдповда земному складу людини, а верхня частина з печаткою вдзнача духовне начало. Також дв частини символзують двоприроднсть Господа суса Христа, як Сина Божого Сина Людського. Частини перед випканням готують окремо, а потм з'днують разом, що свдчить про нерозривний зв'язок людсько душ та тла, а також символом поднання Божественно людсько природи Спасителя. До тста обов’язково додають освячену воду, що свдчить про Божу благодать, та држдж як символ животворчо д Святого Духа. Без просфори Божественна лтургя не звершуться, адже пд виглядом хлба вина у Танств вхарист ми приймамо Тло Кров Спасителя на вдпущення грхв життя вчне. Наприкнц богослужння присутнм у храм роздають маленьк частинки, що залишилися вд агнично просфори антидор, що в переклад з грецько означа псля дару. Окрем менш просфори, з яких були взят частиц при молитв за здоров‘я та за упокй, також вддаються врним, як х споживають псля богослужння або збергають для споживання в нш дн, як благословення приймаючи натщесерце.

Ukrainian Orthodox Cathedral of St. John the Baptist 01.11.2020

Потерпть, не гарячкуйте, головне, не злться. Злом зла нколи не знищиш, не виженеш його. Воно боться тльки любов, боться добра. Святитель Афанасй (Сахаров)